Malicious Apps In Play Store

ABD İç Güvenlik Bakanlığı Boeing 757 tipi yolcu uçağını hackledi

2017 CyberSat Summit’de yapılan bir konuşma sırasında, ABD İç Güvenlik Bakanlığı (Department of Homeland Security) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, bakanlık bünyesinde çalışan görevlilerin bir Boeing 757 uçak hacklediği belirtildi.

 

Hacklenen 757’nin Atlantic City‘deki bir havaalanında park halinde olduğu ve hackleme işleminin geçtiğimiz yıl gerçekleştirildiği ifade edildi. ABD İç Güvenlik Bakanlığı Siber Güvenlik Bölümü’ndeki Havacılık Program Yöneticisi Robert Hickey, yaptığı açıklamada uzaktan 757’yi penetre ederek tüm radyo iletişimlerine erişebildiğini bildirdi.

 

Hickey ayrıca herhangi bir güvenlik suistimalinin bulunmadığını, insider kullanmadığını, tamamen kendi başına uçağı penetre edebildiğinin altını çizdi.

 

Yolcu uçakları siber saldırılara karşı güvenli mi?

 

Yolcu uçaklarının güvenlik zafiyetlerinin olduğu, siber saldırılara karşı oldukça zayıf olduğu uzun bir süredir gündemde. Uzmanların en tedirgin olduğu konu ise hava korsanlarının, siber korsanlarla işbirliği yaparak uçak kaçırabilip kaçıramayacağı. 2015 yılında ABD’li yetkililer, uçaklarda bulunan kablosuz bağlantıların, potansiyel birer tehlike olduğunu vurgulamış, konuyla ilgili çalışmalar başlatmıştı.

 

FBI’ın iddiasına göre aynı yıl güvenlik araştırmacısı Chris Roberts, yolcusu olduğu ve United Airlines’a ait bir uçağı hacklemiş ve uçağın navigasyon sistemlerini kontrol edebilmişti.

 

Boeing ise konuyla ilgili olarak, siber saldırılara karşı, uçaklarının herhangi bir zafiyetinin bulunmadığını, 757 tipi yolcu uçaklarının konuya ilişkin güvenli olduğunu ifade ediyor. Ancak hackleme faaliyetlerinin artmasıyla birlikte bu konudaki soru işaretleri de artmaya başlıyor.