Malicious Apps In Play Store

Güncelleme : Android Telefonlardaki SSL Bağlantı Hatalarını Nasıl Düzeltebilirim?

 

Android telefonlarda SSL bağlantı hatalarını düzeltme hakkında hızlı bir rehber.

 

Android cihazlarda en sık alınan hatalardan biri , " bu bağlantı gizli değil " şeklinde alınan tarayıcı uyarısı . En yeni ve güncel cihazlarda bile bu hatayı almanız kafanızı karıştırıyor olabilir , Bu aslında büyük bir sorun gibi görüne bilir ancak değil , Android telefonlardaki SSL bağlantı hatalarını düzeltme yöntemi aşağıda gösterilmiştir.

 

SSL / TLS Sertifikaları ile Başlayalım 

Önce kısaca bir geçmişe bakalım. Bildiğiniz gibi SSL sertifikası ziyaret ettiğiniz bir web sitesinin şifrelemesi ve kimlik doğrulamasını yapmak üzere tasarlanmıştır.

( Sertifikayı veren sertifika sağlayıcı taraflı yapılan ve kurulan bağlantının diğer ucunda güvenli birinin olduğuna emin olmanızı sağlayan birşeydir ) ve tarayıcınız ile web sunucusu ile aranızdaki tüm iletişimi şifreler.

 

Bu son derece önemlidir, çünkü SSL şifreleme olmadan, ziyaret ettiğiniz web sayfasına gönderdiğiniz tüm iletişim bilgileri dışarıdan erişime ve üçüncü taraflar tarafından ele geçirilmeye müsaittir. 

ve değiştirilebilir. Ancak bir SSL sertifikası ile 2 tarafın iletişimi şifrelenir ve yalnızca web sitesi tarafından şifresi çözülebilir.

 

 Şimdi net bilgiler verebilmemiz için son bölüm burası . SSL bu noktada gerçekten de protokol için sadece konuşma dili terimidir. SSL , Güvenli Yuva Katmanı'nın ( Secure Socket Layer ) kısaltmasıdır.

Şifreleme için orjinal protokoldü ancak TLS ya da Transport Layer Security bir süre önce eski yerini aldı .  Her ikisi de temelde aynı görevi görüyor ancak bu noktada SSL aşamalı olarak devreye girmekte.

( Android, artık SSL 3.0'ı desteklemiyor , En son olay ) ve biz gerçekten TLS Sertifikaları hakkında konuşuyoruz

 

Android telefonlarda SSL bağlantı hatalarını düzeltme

 

Android telefonunuzda her hangi bir SSL Sertifikası hata mesajı aldığınızda, sorunu düzeltmek için kullanabileceğiniz birkaç yol vardır.

 Beş olası düzeltmeyi listeleyeceğiz. Biri çalışmazsa, bir sonraki çalışmayı deneyin. Sonunda sorunu düzeltmiş olursunuz.

 

 

1.) Android Cihazınızda Tarih ve Saati Düzeltin

 

Bu, sizin için bu Android hatasını hemen çözebilecek basit bir düzeltmedir. Sadece tarih ve saatinizin doğru olduğundan emin olun. Bunu yapmak için "Ayarlar" bölümüne gidin ve "Tarih ve Saat" i seçin. Buradan, "otomatik tarih ve saat" seçeneğini etkinleştirmeniz yeterlidir.

 

2.) Chrome'da Tarama Verilerini Temizleyin

 

Tarih / Saat düzeltmesi işe yaramazsa, geçmiş verilerinizi temizlemeniz gerekebilir. Bu başka basit bir işlemdir. Chrome'u açıp "Menü" ye basarak başlayın. "Gizlilik" e menüsüne gidin ve "Ayarlar" ı seçin. 

Ardından "Tarama Verilerini Temizle" yi seçin. Ekrandaki tüm kutuları işaretleyin ve ardından "Sil" e basın.

 

 

3.) WiFi Bağlantısını Değiştir

 

Verileri temizlemek ve Saat / Tarihinizi sıfırlama işe yaramadıysa, cihazınızdaki WiFi bağlantısını değiştirmeyi deneyin. 

Kötü amaçlı olarak güvensiz olan kamusal WiFi kullanıyor olabilirsiniz. Özel bir WiFi bağlantısı bulun ve Android hatasının giderilip giderilmediğine bakın.

 

 

4.) Geçici olarak Antivirus'ü Devre Dışı Bırak

 

Android telefonunuza bir antivirüs veya güvenlik uygulaması yüklediyseniz, geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve siteye girmeyi yeniden deneyin. 

Bazen bu uygulamalar tarayıcınıza, SSL bağlantısının başarısız olmasına neden olacak şekilde müdahale edebilir.

 

5.) Android Cihazınızı sıfırlayın

 

Bu çılgınca bir seçenektir, ancak daha önce belirtilen tüm önerilerin SSL Sertifika hatasını çözemediği takdirde cihazınızı sıfırlamanız gerekebilir. 

Bu olaydaki ilk adım, telefonunuzu yedeklemektir, çünkü üzerinde depoladığınız tüm şeyleri kaybetmemelisiniz. Bundan sonra, "Ayarlar" ı ve ardından "Yedekle ve Sıfırla" yı seçin ve ardından "Fabrika Verileri Sıfırla" yı tıklayın.

 

 

 

Umarım, bu rehber size SSL bağlantı hatalarını Android telefonlarında nasıl düzeltebileceğinizi gösterir, 

Eğer sorunlarınız çözülmediyse sizi yorumların olduğu bölümden yorum yapmaya davet ediyoruz ve size yardım etmek için hazırız.

 

Not: Bu eski ve güncellenen yazı hafta sonlarına özel paylaşımlardan dır. Bu haftanın en çok sorulan sorusunu yanıtladık sizde sorularınız için blog@cheapssl.com.tr adresine mail gönderebilirsiniz.